Tänään keritsin muutaman lampaan ja hoidin sorkat samalla. Nyt harmittaa kun en hoksannu ottaa kuvaa keritsemisestä. Onhan noita lampaita jäljellä niin laitan sitte kuvan tänne. Villa oli minusta parempaa tänä vuonna vaikka satoikin paljon. Viime vuonna minun lampailla ainakin oli paljon tämä syysvilla huopunut mahan alta. Nyt oli mukava leikata sakset uppos niinkuin ois voita leikannu. Keritsin ekana ne joita ei tarvitse kerintätelineeseen laittaa. Se teline on painava ja lautakasan päälle näytti olevan nostettu, joten ajattelin, että nostetaan se sitte Teron kanssa huomenna.

Kanat oli tänään erityisen touhukkaita. Johtunee lämpimästä ilmasta. Ottivat aurinkokylpyjä pihamaalla. Vili meni oikkeen kahtoon että mitä ne siipi maassa rojottaa. Makkuultaan vaan söivät ja sitte hiekkakylpy päälle
.1932056.jpg
Tässä kuvassa Piiparinen räpyttellee kylpemisen jälkeen. Heli joka hoiti kaikki tiput tänä vuonna on  aina utelias. Tännäänkin se tutki kameraa läheltä ja ihmetteli kun se välähti.1932066.jpg Se on kesyyntynyt entisestään kun on yhessä niitä tipuja kesä hoidettu. Tänä vuonna kaikki kanat oli hautomaintoisia, mikä mahdollisti sen, että uskalsin jo kuukauden ikäisenä laittaa kaikki tiput kanojen ja kukkon sekaan. Ymmärsivät jo tipujen päälle sen vertaa et eivät niitä jälestänneet. Viime vuonna kaikki paitsi emo näkivät ne vain ruokana joten ne olivat erillisessä häkissä niin isoiksi, että pystyivät itseänsä puolustaan.

Olin vähän huolissaan possuista kun ilmat ovat kylmenneet ja käyn nyt aamulla aina seuraan tilannetta mutta hyvin näyttävät osaavan kaivautua suojaan. Pittää vaan huolehtia että olkia on riittävästi. :)
1932068.jpg

Kyllä syksyinen aamu on sitte kaunis! Mukava kun sumu leijailee pellolla ja aamu on kirpakan raikas tulee semmonen olo et jes kyllä maalla on ihana asua   :)1932072.jpg